شاتوة اليوسفى طريقة عمل شاتوة اليوسفى
المقادير
زى مقادير الشاتوه العادية مع تغيير بسيط لأضافة طعم اليوسفى
كوب سكر
كوب لبن
كوب دقيق
بيكنج بودر وفانيليا
ملعقتين كبار لبن بودرة
نصف كوب زيت
ملعقتين كبار قشر يوسفى
ملعقتين كبار قشطة 3 بيضات
الطريقة
اللبن + السكر + اللبن البودرة + القشطة فى الخلاط + الفانيليا
ثم ضيفى قشر اليوسفى
بالنسبة للقشر ...
أكشطى القشر من الظهر لازالة الطبقة البيضاء منه وقطعيه قطع صغيرة
وأحتفظى به فى الفريزر عند الحاجة
ممكن برتقال ؟؟؟
ممكن طبعاً ..بس اليوسفى له نكهة أقوى من البرتقال
ضيفى الزيت ببطء حتى يغلظ القوام
أحتفظى بكوب من الصوص ...
ثم اضيفى البيض واخفقى جيدا
صبي الخليط على الدقيق والبيكنج بودر وقلبي
ثم صبي الكيكة فى صينية مقاس 26 مع دهنها بالسمن ورشها بالدقيق
تخبز فى فرن بحرارة 220 لمدة نصف ساعة
تخرج من الفرن وتترك لتبرد ...
ثم تقلب ويصب فوقها صوص اليوسفى
ويرش قليلاً من المكسرات المحمصة ...
وتوضع فى الثلاجة ...
وبالهنا ...
أسيبكم مع الصور ...
شوفوا لون الكيكة من جوا ...
وطعمها كمان واضح فيه اليوسفى بشدة ...
زى مقادير الشاتوه العادية مع تغيير بسيط لأضافة طعم اليوسفى
كوب سكر
كوب لبن
كوب دقيق
بيكنج بودر وفانيليا
ملعقتين كبار لبن بودرة
نصف كوب زيت
ملعقتين كبار قشر يوسفى
ملعقتين كبار قشطة 3 بيضات
الطريقة
اللبن + السكر + اللبن البودرة + القشطة فى الخلاط + الفانيليا
ثم ضيفى قشر اليوسفى
بالنسبة للقشر ...
أكشطى القشر من الظهر لازالة الطبقة البيضاء منه وقطعيه قطع صغيرة
وأحتفظى به فى الفريزر عند الحاجة
ممكن برتقال ؟؟؟
ممكن طبعاً ..بس اليوسفى له نكهة أقوى من البرتقال
ضيفى الزيت ببطء حتى يغلظ القوام
أحتفظى بكوب من الصوص ...
ثم اضيفى البيض واخفقى جيدا
صبي الخليط على الدقيق والبيكنج بودر وقلبي
ثم صبي الكيكة فى صينية مقاس 26 مع دهنها بالسمن ورشها بالدقيق
تخبز فى فرن بحرارة 220 لمدة نصف ساعة
تخرج من الفرن وتترك لتبرد ...
ثم تقلب ويصب فوقها صوص اليوسفى
ويرش قليلاً من المكسرات المحمصة ...
وتوضع فى الثلاجة ...
وبالهنا ...
أسيبكم مع الصور ...
شوفوا لون الكيكة من جوا ...
وطعمها كمان واضح فيه اليوسفى بشدة ...
Related Posts : وصفات طبخ
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق