تورتة وردات الفوندان طريقة عمل تورتة وردات الفوندان
- المقادير
- الكيك الاسفنجى
- فى حاله عملها
- بالكاكاو ( مقدار الدقيق يكون كوب دقيق +ربع كوب كاكاو خام )
- هذا مقدار يكقى لصينيه مقاس 26
- التزيين
- كريم شانتيه بودرة - لبن بارد - علبه كريم كراميل بودرة - - كمبوت اناناس او خوخ للحشو -
- للفوندان
- كيس مارشميللو 250 جرام(استعملت مارشميللو وردى )
- -كوبين سكر بودرة-فانيليا -خرز فضى
- الطريقه
- اولا : الكيك
- نخفق البيض مع الفانيليا على اعلى درجه فى المضرب لمده 12 دقيقه تقريبا الى ان تتكون علامه الشريط
- نبدا نضيف السكر بخفه ملعقه ونتابع الخفق على اعلى سرعه فى المضرب 5 دقايق اخرى ويكون علامه الشريط
- ننخل الدقيق مع البيكنج بودر مرتين
- ونبدا نضيفه على خليط البيض والسكر ملعقه ملعقه ونقلب بملعقه خشبيه من تحت لفوق بخفه الى ان يختلط الدقيق كله مع الخليط السابق
- نبطن الصينيه بالسمن على خفيف ونرشها بالدقيق وننزل الزائد منه
- نصب خليط الكيك بهدوء فى الصينيه
- نخبزها فى الفرن على حرارة 180 لمدة 40 دقيقه تقريبا او حسب فرنك
- الى ان تنضج
- طلعيها من الفرن ونقلبها على منخل سلك ونتركها تبرد تماما
- نقطعها على ثلاثه
- نشربها بعصير الكمبوت على خفيف
- ثانيا
- نحضر الكريم شانتى
- بالطيقه المدونه على العلبه و نضيف له كيس بودرة كريم كراميل لاعطاء اللون الاصفر للكريمه
- نحشى التورته بالكريمه وشرائح الكمبوت ونضع الطبقات فوق بعضها ونضغطها جيدا
- ندهن السطح والجوانب بالكريمه
- ثالثا
- تحضير طبقه الفوندان
- ندهن وعاء بقليل من الزبدة
- نضع فيه المارشميللو (روز او ابيض حسب رغبتك) و 3 ملاعق ماء ورشه فانيليا
- نضع الوعاء على حمام مائى
- نقلب بالملعقه الى ان يسيح كل المارشميللو
- هايكون لزج
- ننزل الوعاء من الحمام المائى ونبدا نضيف له السكر البودرة ونقلب جيدا
- ننزل الفوندان على سطح مرشوش سكر بودرة حتى لا يلتصق ونعجنه بالسكر البودرة الى ان تتكون عندنا عجينه الفوندان قابله للتشكيل ولا تلتصق باليد..!
- نرش سكر بودرة على السطح اللى هانفرد عليه
- نفرد الفوندان بالنشابه بسمك رفيع
- نلف الفوندان على النشابه وننقله على سطح التورته بهدوء حتى لا يتقطع
- نضغط على الفوندان بهدوء حتى يلتصق جيدا بالتورته
- باستخدام قطاعات شكلى العجينه على شكل وردات و زينيها بالخرز الفضى او ممكن تغيرى فى التزيين على حسب ذوقك
- (التزيين ده كان فكرة بنتى وساعدتنى فى تقطيع الفوندان وزينته بالخرز بايديها الحلوين)
- وادى شكلها النهائى
Related Posts : وصفات طبخ
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق