تورتة وردات الفوندان طريقة عمل تورتة وردات الفوندان

  • المقادير
  • الكيك الاسفنجى
  • فى حاله عملها
  • بالكاكاو ( مقدار الدقيق يكون كوب دقيق +ربع كوب كاكاو خام )
  • هذا مقدار يكقى لصينيه مقاس 26
  • التزيين
  • كريم شانتيه بودرة - لبن بارد - علبه كريم كراميل بودرة - - كمبوت اناناس او خوخ للحشو -
  • للفوندان
  • كيس مارشميللو 250 جرام(استعملت مارشميللو وردى )
  • -كوبين سكر بودرة-فانيليا -خرز فضى
  • الطريقه
  • اولا : الكيك
  • نخفق البيض مع الفانيليا على اعلى درجه فى المضرب لمده 12 دقيقه تقريبا الى ان تتكون علامه الشريط
  • نبدا نضيف السكر بخفه ملعقه ونتابع الخفق على اعلى سرعه فى المضرب 5 دقايق اخرى ويكون علامه الشريط
  • ننخل الدقيق مع البيكنج بودر مرتين
  • ونبدا نضيفه على خليط البيض والسكر ملعقه ملعقه ونقلب بملعقه خشبيه من تحت لفوق بخفه الى ان يختلط الدقيق كله مع الخليط السابق
  • نبطن الصينيه بالسمن على خفيف ونرشها بالدقيق وننزل الزائد منه
  • نصب خليط الكيك بهدوء فى الصينيه
  • نخبزها فى الفرن على حرارة 180 لمدة 40 دقيقه تقريبا او حسب فرنك
  • الى ان تنضج
  • طلعيها من الفرن ونقلبها على منخل سلك ونتركها تبرد تماما
  • نقطعها على ثلاثه
  • نشربها بعصير الكمبوت على خفيف
  • ثانيا
  • نحضر الكريم شانتى
  • بالطيقه المدونه على العلبه و نضيف له كيس بودرة كريم كراميل لاعطاء اللون الاصفر للكريمه
  • نحشى التورته بالكريمه وشرائح الكمبوت ونضع الطبقات فوق بعضها ونضغطها جيدا
  • ندهن السطح والجوانب بالكريمه
  • ثالثا
  • تحضير طبقه الفوندان
  • ندهن وعاء بقليل من الزبدة
  • نضع فيه المارشميللو (روز او ابيض حسب رغبتك) و 3 ملاعق ماء ورشه فانيليا
  • نضع الوعاء على حمام مائى
  • نقلب بالملعقه الى ان يسيح كل المارشميللو
  • هايكون لزج
  • ننزل الوعاء من الحمام المائى ونبدا نضيف له السكر البودرة ونقلب جيدا
  • ننزل الفوندان على سطح مرشوش سكر بودرة حتى لا يلتصق ونعجنه بالسكر البودرة الى ان تتكون عندنا عجينه الفوندان قابله للتشكيل ولا تلتصق باليد..!
  • نرش سكر بودرة على السطح اللى هانفرد عليه
  • نفرد الفوندان بالنشابه بسمك رفيع
  • نلف الفوندان على النشابه وننقله على سطح التورته بهدوء حتى لا يتقطع
  • نضغط على الفوندان بهدوء حتى يلتصق جيدا بالتورته
  • باستخدام قطاعات شكلى العجينه على شكل وردات و زينيها بالخرز الفضى او ممكن تغيرى فى التزيين على حسب ذوقك
  • (التزيين ده كان فكرة بنتى وساعدتنى فى تقطيع الفوندان وزينته بالخرز بايديها الحلوين)
  • وادى شكلها النهائى
6 بيضات - كوب وربع دقيق - كوب سكر ناعم الحبيبات - ملعقه ونصف صغيرة بيكنج بودر - فانيليا



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Related Posts with Thumbnails